• +381 66 500 99 55 Mite Ružića 8, Zvezdara (Kluz)
  • fitnessfightkluz@gmail.com
TreningINTEGRATIVNA TERAPEUTSKA JOGA

Treninig

blog

INTEGRATIVNA TERAPEUTSKA JOGA

Želja svakog čoveka je da živi u skladu sa sobom i sa okolinom. Današnje vreme postavlja pred nas sve veće fizičke i psihološke zahteve u svim područjima života, zbog čega sve više ljudi pati od telesnih i psiholoških smetnji kao što su: jednostrano fizičko opterećenje, problemi sa kičmom, vratom, posledice nedovoljnog kretanja, stres, nervoza, nesanica i depresija. Zato su danas od velikog značaja metode i tehnike za poboljšanje zdravlja i fizičke i mentalne harmonije. Tu primarno mesto zauzima Joga kao jedinstveni sveobuhvatni sistem za unapređenja fizičkog i psihološkog zdravlja i vitalnosti organizma.

Integrativna terapeutska joga je sistem vežbanja prilagođen svakom pojedincu u odnosu na njegove godine, fizičko stanje i trenutne mogućnosti tela. Vežbe joga položaja i joga disanja pomažu održavanju zdravlja kičmenog stuba, uravnotežuju metabolizam, nervni sistem, poboljšavaju cirkulaciju, povoljno deluju na disajne organe, neutrališu umor, napetost, stres i unapređuju mentalno zdravlje. Pravilno povezani joga položaji istežu, oživljavaju i opuštaju svaki deo tela i tako ga pravilno regenerišu.

Integrativna terapeutska joga u sistem vežbanja integriše i elemente drugih pravaca ličnog razvoja kao što su reiki, koučing, kvantna harmonizacija i sl

Fb: Yoga centar DAR